Tuesday, December 21, 2010

Utusan Raja Sehari.. =))

.::Assalamualaikum::.
gempak tak title? gempak tak? gempak kan? gempak kan? *baca dengan nada eric leong*
haha!!.camni citernye. lately ni kan. bila boring-boring jek mesti tangan ni gatal mengugel pasal wedding preparation!
haaaa. haaa. dont get me wrong ye.
there's no any wedding yang akan berlangsung dalam masa terdekat ni.
tajuk itu hanya propa yek. propa!.
memang tak ade ape-ape wedding okeh. sila letak pullstop disitu. time kaseh!

i just adore wedding stuff ni.
suke sangat-sangat biler tengok.
so nice. so tempting. so relaxing.
time tengok tu harusla berangan sikit-sikit kan?
tapi sikit jela. nak berangan banyak-banyak tak boleh. 
nanti akan mendatangkan kemudaratan!. uhukss~

so far biler mengugel tu, if part busana dan sewaktunya memang suka gilerrrrr dekat Jovian Mandargie punye collection.
ingat tak dress umie aida untuk potong cake tu?. yang ade thousand of roses tu?
suwitttt giler kan?

OMG!. sangat cantikkkkk! sangat sweeettttt!. sangat sukeeeee!. tp.. sangat takkkkkk mampula nak miliki kan?. haha~
but dresses from Hatta Dolmat & Zery Zamri pon superb!. tengok jela wedding elyana tu.
baju color hijau firus. wow! excellentteeee!. nice color. nice texture!. also nice person yang wearla of coz.
nakkkkk!!!!..

itu part baju..

if about decoration lak.
im not so sure wedding planner mane yang lawa.
sebab tengok gambar jek & not bother sape yang decorate. *sian kan?*
tapi seriously la. i suka tengok yang sweet-sweet and floral. simple yet sweetty!
fresh flower of coz!. all those daisy,blue-pink-purple hydrangeas,white roses,pink carnation & baby breath along with it.
pastu pelamin lak ada a big chandelier yang lightning bright!.
perggghhh!. boleh tersenyum sorang-sorang lah kalau jumpa gambar wedding dengan theme camtu! =)
color theme plak. color yang very nude + earthy. soft-soft macam pink, violet, off-white & sewaktu dengannya.

rase macam nak gigit-gigit jek sume flower tu kan?

then, selain tengok gambar suka jugak bace blog-blog or pages yang story about their big days.
mostly, if wedding tu unik. tapi takmo la unik sangattt. sampai tak masuk akal. *haha*
unik kat sini means,  their wedding invitation, doorgift, opening time brides nak masuk untuk ke pelamin, their wedding concept & background song.
sekarang ni memang macam-macamla. yang comel ade,yang sweet ada, yang full of sentimental value pon ada!
kadang-kadang ideas yang kita tak terfikir pon boleh diorang ni praktikkan.
people were sooo deym creative kan?

wedding invitation? nak buang pon sayang.(buang?. kijamm!)

futhermore, tengok nona pon suka jugak!.
itu lagi best. gambar bergerak tu!. lagi mak feeling taw!
siap dengan background musicnya lagi. terawang-awang seketika. ahaks!

itula. suka sangat lau cite pasal wedding stuff ni.
sampai dah membebel panjang pon tak sedar. hahaha~
impian dihati memang ler nak bukak bridal boutique, tapi selalunya hot-hot chicken shit je ler.
tukang support tak ade. tukang jatuhkan semangat memang melambak! cissssss~
oleh itu. simpan jela untuk masa sekarang. mana tau satu masa nanti jadi kenyataan kan?

okla,sampai sini dulu.
till fingers meet keyboard again.

p/s : quotes of the days : Nothing happens unless first we dream - Carl Sandburg
p/s/2 : all pics taken/search from google, cresit to whom involve.

11 comments:

Tuan Din said...

Kawen buat simpel2 sudah...
jgn tak kawin sebab bu8dget tak ader tuk nak kebabommm

kekelip said...

haha. kawin harusla yang simple tuan.
ni cuci-cuci mata jek.
sbb dah tau,time kawen nnt xde maknenye nak dpt camni..
hahahaa~

cik EPAL said...

tak sabar nak kahwin bila baca entry ni :D

kekelip said...

tak saba kan!.haha.

eh2..cik epal ler comment kat blog kiteeeeeee!!..eksited ni! =))

man yusoef said...

tau takpe wedding invitation kalau dpt yg cam tu confirm tak buang..tp so far tak pernah dpt...tak pernah dpt kad kawen pon sebab mmbr blom ada yg kawen lg...bahaha

kekelip said...

oleh itu, silalah incik man yang kawen dulu sebelom kengkawan len. haha~

Hanis MY said...

hye kekelip, wahh santek oh baju elyana tu pengsan! btw happy belated birthday!

kekelip said...

itulaaa..nak jugak!.
sape mau sponsor?..hahaa~
thnx hanis!

E.d.Y said...

nak kawen ke??huhu

kekelip said...

mestilaaaa nakkk!..tp bukn skg jela..hahahaa~

E.d.Y said...

ingatkan dah sampai seru..haha