Sunday, December 19, 2010

kain = perempuan = kain = perempuan = kain = perempuan!so on n so on!..urgghhh!..

.::Assalamualaikum::.

how's ur sunday all darlings?
hope best la yer. mesti macam-macam aktiviti yang dah diplanned kan?
as for me. takdela banyak sangat aktivitinya. something light-light jek~ ^_^

its started as early 8am when my fren cik baiduri arrived kat rumah.
then, kami buatlah our routines for every week iaitu jogging!
this week turn KL. so kitorang berjogging ler di taman tasik permaisuri.
dpt dalam 2round jek sebab im not feeling very well. =(

lepas jek settle up dengan hal-hal jogging tu, without breakfast kami heading to masjid jamek!
nak carik kain ela untuk "our incoming big days". *grinning*
bayangkan balik-balik dari jogging & tak hilang penat lagi dah duk tawaf satu masjid jamek tu! *fiyuhh ("-_-)*
and its not a woman lar kalau tak choosy kan? some-more pulak nak gediks beli sama-sama.
and we keep on stuck dalam situation dimana, yang soang berkenan yang ni soang lagi pulak tak berkenaan.
yang soang nak design ni soang lagi nak design tu. 
perghh! rasain lorhhh!.*its a long day indeed*

apa jek yang kitorang tak masuk tadi?
segala jenis gedung textile kami masuk okeh! 
dari jakel ke kamdar ke euro-moda ke gulatis ke nagoya ke harisons ke mana-mana lah! sume kami masuk!. but still takde jugak yang menepati citarasa dua puteri kayangan ini. (erkk?.ok abaikan beberapa ayat dibelakang tu)

tapi takkan la dah nak give-up cepat sangat kan?
kitorang masuk ler lorong-lorong arkib tu.
even its a bit sempit n crowded we manage to find satu kain yang cumel and ikut tema! *yeay!*
murah pulak tu!. itu yang lagi suka tu!.
nak tengok kainnya? tadaaaaa..

sorryla quality gamba sangat worse~ :'-(

alaaaa.. kalau korang cakap tak cantek pon i tak kesah!.
janji i suke okeh! i pon yang nak pakainya. hehe.
nape color putih? haa. itu tema tuk thats "event" okeh.
lau ikut hati ni mau jek piley my all-times fav color PINK!
tp tak boleh. tak suke!. tak suke!. tak suke!.

lepas dah settle hal kain ni.
apelagi perut minta diisi la kan?
so, we heading back to Sri Pemaisuri, babai nak makan sup meletup katenya!
meletup perut tu kang barutaw!.huhu.
i pulak mamam nasi ayam. sedap!

lepas perut dah kenyang kami pulang ler ke my house.
balik-balik jek,dengan amats excited tengok-tengok back kain yang dibeli.
then, tetibe terfikir. kat bilik tu ade lagi 5pasang kain ela tak berjahit.
ni pegi beli and tambah lagi koleksi kain ela terbengkalai yek!
isyyhh diri ni. suka membazir taw!. tak baekkkk!
namun...apela dayaku.. =B

sape volunteer nak jahitkan without any upah? ngee~

so seiring dengan semangat kain putih baru ni,
i bertekad nextweek akan hantar all kain yang terbengkalai to tailor swift!
yeayyy!! bleh caye ke?. haha.
boleyla bawak pakai kat opis this 2011 kan?
hope menjadi realiti ler kata-kataku itu!.
fighting!. basha!.

okayla, thats all for now!
till fingers meet keyboard again all my darlings~
daaa~

p/s :blackberry buat hal!. argghhh. aku benci kau blackberry aku benci kau!!. =/ 

7 comments:

hamzah ian said...

cantik kain

kekelip said...

haha..cantek ek?..
thnx..

E.d.Y said...

banyaknya kain....pompuan suka kan beli banyak2..pastu lupa nak jaht..huhu

King Of Single said...

pehh..xtahan pas u jog terus p jog cari kain lak uhh...haha

well, kalw da nme girl..xsah la choosy sane sni usyar hrga bgai..yg pnting jenis kaen yg leh trik hati utk kite beli.

kaen tu cntek...leh wat nikah trus kot..kui3

kekelip said...

kepuasan membeli jek..
nak antar jahit malasss..hahaha~

AfiQ said...

haish!! kalau da pompuan.. x larik ngan kain.. hehehe.. tp cantik pe kain tu.. huhuh

kekelip said...

mestilah cantek.
tgkla sape yang pileh.(sambil angkat2 kening)
hehe....