Friday, January 28, 2011

gangster jalanan???..

susulan dari my FB status yesterday..
meh nak tepek skit..


nak tau story penuhnye??..
okay. actually macam ni.
semalam i masuk ofis lambat sebab ade beberapa urusan di bank.
then, on the way nak ke ofis pagi tu.
tetibe i terdengar ade suara orang menjerit.
can u imagine?
i dalam kereta but dapat dengar suara orang menjerit.
maknanye sangat kuat la 'pakcik' tu jerit.

then, sebagai a typical malaysian harusla i menyibuk nak tau ape jadi kan.
thru my rear mirror (thnx chekem!) i nampak ade 1 van dengan 1 lorry tengah gado.
yang kurang enaknya driver van tu ade wife & child beside him.
maki hamun toksah citerla..
memang bergodang-godang dihamburnya.
siap tunjuk bad sign segala!

owh god!. napela 'pakcik' ni amat tempered?
at least jagala sikit attitude depan budak kecil & orang sekeliling.
memangla dalam jem tu semua orang nak cepat.
semua orang nak potong Q.
tapi beragak-agakla.

u know what, i ingat habis setakat macam tu jek.
sekali 'pakcik' tu siap berhenti beside the lorry sebab nak bergado.
how selfish!. dalam jem yang dah sedia massive tu dia boleh selamba jek make it worse!

seriusla i lak yang geram!!.
sib baik ar dorang gado behind my car not at the front.
so. i tak involve ler dalam kesesakan yang 'pakcik' tu cetuskan.
pelikla orang yang camni kan.
nape perlu exposed keburukkan depan orang ramai?
hurmm..

takpela, maybe 'pakcik' tu on a bad day.
berpositifla kite kan.
tapi untuk all driver out there i nak sarankan janganlah jadi 'road gangster' yer.
semua orang akan buat silap while on road.
takat hon-hon tu cukupla.
janganla buat bad sign & mencarut bad words yer.
jalan raya dikongsi bersama remember?

may fingers meet keyboard again all darlings.
bye~

3 comments:

Chepoh said...

sayang...istilah yang betul ialah rear mirror..

E.d.Y said...

macam tu la sikap pemandu malaysia..akan jadi "hantu" bila kat jalan raya...

zubir othman said...

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq