Sunday, October 11, 2009

Friendship??

askum ols..

lame rsenye aku xupdate blog kn?..bukan xde citer menarik..terlampau byk..tp jari-jari ni cam mls jek nk menaip ape yg patut..hehe...so..mesti korang pelik kn..setelah sekian lme aku xpost any en3 ade lak en3 bru ni...spt biase...tiap kali aku rse kecewa,kesal,bengang,marah n etc maka akan tercetus ar en3 bru....hehe..

okla..meh aku start 1 by 1...

citer 1,

One of my fren akan langsungkn perkahwinan ths dec...kwn baik time blaja kt poli dulula..so..hari tu, adela die suh aku survey2kn card kwin tuk die..sbb die kte..kt sini(KL) murah...sbg mmbr aku no hal ler nk surveykn...survey punyer survey...dptla quotation spt yg mmbr aku ni nakkn..bincang2...die stuju...and this month(after raya)...brula die serius nk tempah..dh tgk design etc sume...tbe2 bler ty blik...kad tu dh nek harga...so..berbalah ar dua2 pihak..sikit sebyk aku pon terkena gak ar tempias..sbb aku yg rekomen...my opinion...dua2 salah...

so..lps dorang dh berbalah...dorg settle ar elok2..menda pon dh jd actually..nk dijadikan cerita, aku lak skali lg ditugaskn tuk crikkn sampul tuk card tu(kad xdisertakan ngn sampul)...menda dh last minit sbb mmbr aku ni tbe2 jek nk dtg kl pick-up sndri kad die..aku lak xbli pon lg sampul sbb menda ni jd dlm seminggu...blernye aku nk bli...blik kje dh kul bpe..weekend lak kelas...hurmmm..so..sbbkn kawn punye big days..aku gagah jugak nk crik mse..sabtu tu..aku ponteng kelas BI sbb nk g mydin bli sampul tuk mmbr aku tu..pusing2 dekat sejam kt subang tu crik mydin..smp abes myk aku...adehh...akhirnye jmp ar gak mydinnye...dlm sibuk2 aku kt dlm mydin tu...aku terpandang ar jam kt tgn aku ni..Ya Allah..dh kul7 rpenye...aku ade open house kt umah mmber aku ni...cpt2 aku byr n blah...smp2 umah jek..aku siap2..then trus gerak..bler kt open house tu lak...kitorg ade ar final disscussion tuk meeting kt melaka esk..blik2 jek dh kul1..niat aku nk pass sampul kt gf pembuat kad tu xkesampaian ar...blik jek..aku trus buat homework tuk study aku...tido kul5...

kul7 aku bgun blik...siap2 g kelas..then..blik jek kelas aku letak2 brg n aku cadang ar nk g antar sampul tu sbb mlmnye xsempat...belom sempat aku nk wat pape..mmbr aku tu call..die kte..die dh dpt dh kad..mne sampulnye...aku ckpla..ade kt aku ni..aku nk ke melaka..cne nk bgi...then die angin...aku ni dh ketakutan dh...last skali die ltk phone n ckp its okay...aku pon lega..bolehla aku pos esk...selang bpe minit lps tu...ade msg msuk...die marah2 aku thru sms...tbe2 aku jdik sedey...bengang...kecewa..marah...ayat2 die dlm tu cam xpk kan lnsng keadaan aku...then..mls nk bising2...aku pon antarla msg sorry yg agak sinis...sgt kejam kn?..huhu..

aku bukan ape..aku phm keadaan die yg tgh pening pkkan mjlis die..tp jgnla smp aku yg pada asalnye nk menolong ni pon die nk marah2...igt ar skit..aku pon ade hal aku yg tersendri..aku ni kne kje...blaja lg..ade meeting pasal event club lg...hurmmmm..ntahla...kekdg ssh org nk phm keadaan kte...hanya tuhan yg tau...kadang2 kite kne pentingkn diri kte aku rse..itu sebaiknye...sbb niat asal..kte nk semua bahagia..last2 kte yg tersepit...Ya Allah..kuatkanla hti hambamu ini....Amin..

citer 2

Hari Jumaat lepas..ade futsal kt cyberjaya spt biase..tp ths week puteri pon ade...so..aku pon apelg..kumpulkn ler skuad2 puteri ni...kumpul punyer kumpul...adela dlm 4org jek yg konfom...yg len tu xleh...so..tuk menggunakan talian hayat yg len..aku pon try r ty 2org ni..si M n O...muler2 aku ty M dlu...die lak tyla...si polan ni ade x?..aku ckp ler..ntah..aku xtau..jom ler..xde org ni...die lak leh balas..lau si polan tu ade...die xmo join...aku dh agak panas dh ngn sikap die yg penting diri tu...tp aku sabar...aku CALL lak si O ni...dgn harapan die nk ler...then leh racun si m ni skali tuk join...tp xberjwb...tbe2 SMS msuk...die xleh kne blik lmbt...dgn kepanasan yg sedia ade tu..dicampur lak ngn yg bru ade ni...aku pon taip ler 1 msg yg mmg kaw2 lahir dr hati aku ni...pnat dowh pendam sejak dua bulan ni....mse tu aku dh nekad..die nk marah ke..ape ke..aku kne gak tegor sikap pentingkn diri dorang ni...skali xde balasan...aku pon syp jela..

Mlm tu aku turun ler cyber soang2 spt biase..n sume jln spt biase..still xde feedback dr 2org ni...pada asalnye...kitorg dh plan yg hr ahad ni nk g open house umah mmbr kitorg...kt tmn desa..hari sabtu aku tggu ar gak kot2..dorang adela sms ke ty ke..ape ke...xde ape2..aku mmg xkn ar nk contc dorg...sbb last sms was from me...wht 4 aku lak yg nk terhegeh2 antar sms lgi...i also hav my own ego okay!..smp ler hari kejadian(ahad) open house tu..still nothg..

Then..tuhan nk jwb kot persoalan aku...kebetulan lak terserempak ar ngn keta dorang kt traffic light nk msuk umah aku...mse tu aku bru blik dr melaka..terperanjat aku...rpe2nye the plan was still ON..but aku xdiberitahu ape2 pon...n suprising..adik aku dh gtau spe yg join...sume JANTAN2 jek yg dorang bwk...bagus2...Allah nk tunjuk true color dorang...lau pasal jantan2 tu..leh lak dorang angkut kesne-kemari...aku lak yg ajak g futsal n sanggup amek dorg ni..dorg ignore..buat alasan...sgt2 terasa aku...n korang nk tau...dlm hati ni..aku xkn maafkn dorang smp bler2...

Mentang2 dorg ber2 kn..leh ar pulaukn aku...hey!..hear ths...i hav plenty of fren out there okay..biarla frenship 10taun ni lenyap camtu jek...dari aku terus2 digunakan tuk kepentingan dorang...xpela..hari ni hari aku...esok2..spe tau?..lau camni value frenshp dorg...okay..i'll take it their way...kitorg pon dh besor2..dh leh pk secara matang..tegoran aku pde dorg tu mmg dgn cara yg salah...tp percyela..itu yg aku nmpk...org kte..kite xkn sdr ape yg kte buat..melainkan org yg tego...Ya Allah..aku betul2 perlukan ketenangan...tlgla jauhknla masalah2 ni dr aku...Amin..

okla..smp situ jela citer aku..so..dh dpt perkaitan antara 2citer ni ngn tajuk kt atas tu?..hehe..kpd ols viewer out there...tujuan aku citer semua ni..bukanla tuk tunjuk spe salah spe btol..aku juz melepaskan beban yg ade dlm kepala aku...my blog was my diary as well...so..aku juz mencoret ape yg aku tgh lalui....aku jugak tgh berkira2..ape dunia ni sbnrnye...mungkin luarannya aku ni seorg yg cheerful...but deep inside...even aku sndri pon xdpt nk faham n tafsir...hanya tuhan yg tahu...till then..keep on blogging all blogger....

ASKUM....

1 comment:

chepoh said...

marah kt chekem ke tu?...ehh..tp manader kekelip sms chekem dh sejak berkurun lama..zaman mumia baru jd mayat lg tau time tu...