Tuesday, May 17, 2011

entry hari guru!

hey ols!. wah. blog aku ni dah bukan takat berhabuk dah bersawang abes ni!
ape nak jagikla kan? *shame on u!*
itula yang akan terjadi kalo tetibe aku melalui fasa MALAS.
okla, lets forget about the past and moving foward!
gooo~ goooo~ goooo~

today nak buat topic cliche sikit.
ala.. korang tengok title pon mesti dah boleh agak kan?
yups! SELAMAT HARI GURU!
ye. aku tau dah expired!. tapi better late than never kan?.

at first aku nak ucapkan selamat hari guru to all teachers that i ever had!
and a bigggggest thanks to them!
tak kesahla cikgu sekolah rendah ke, menengah ke, pensyarah ke, cikgu driving ke, sumela!

okeh, dah alang-alang bukak cite pasal cikgu ni kan.
mesti korang pon ade sorang cikgu yang korang ingat and amats memberi kesan kat hidup korang kan?
same goes to me. aku pon ade! so, meh aku cite al-kisah that's take part around 6 years back.

tahun 2004, after PMR aku telah bertukar ke Sekolah Menengah Teknik Setapak Kuala Lumpur (SMTSKL).
it's a first time for me bertukar ke sekolah yang asing and duduk di asrama!
time ni aku amek aliran pengajian perniagaan.
so. mostly memang perempuan jela dalam kelas aku ni. (so bored! =P)
eh. eh. tapi kelas kitorang tu famos amos taw!
yela kan. banyak bunga woo. mau tak famos amos. hehe.
tapi kelas jela yang famos amos. aku tak pon. 
low profile punye cewek! (alasan orang tak glamor!)

so, nak dijadikan cerita.
dalam course ni, kami kena amek PRINSIP PERAKAUNAN! (PA)
haaa. dengar nama jek dah scary kan? kan?
belom masuk bab CIKGU nyer lagik! aduhai.
ramai jugakla yang hampir-hampir balik sekolah lama sebabkan hal ni.
owh! memang stress kot time tu.

Puan Khairunnisa Bibi.
tu la name cikgu yang mengajar kitorang PA merangkap guru kelas skali.
owh. toksah nak cakapla kegarangan cikgu ni.
memang tahap impak maksima punyela!

aku time belajar kat sekolah ni memang la jenis yang bengap soya sikit.
lagi-lagi lau yang ade kait-mengait dengan nombor ni!
aisyyhhh! alergik mak noks!
pastu pulak jenis malas nak wat keje sekolah.
aduhai, dah sekolah menengah pon malas lagik?
taktaw la nak cakap ape kan.

cikgu bb ni wa cakap lu.
amats la gengsternye! hihi.
lau takat nak jerit-pekik kat dalam kelas tu memang dah jadik makanan la kan.
sampaikan kadang-kadang kitorang pulak yang ternanti-nanti die jerit.
bukan apa, biler mata ni time die duk ngajar dah takleh nak bukak kan.
dapat jeritan sekali memang terbuntang ar mata sesoang!. hohooo~

itu baru soal jerit-merit.
bab hukuman laks jangan cakaplaaa!
aku ingat lagik, lau tetibe cikgu ni wat spotcheck keje sekolah kan.
aku memangla antara ahli tetap yang kantoi.
eh. eh. tapi bukan aku soang jek taw.
ramai jek berjemaah sekali.
lagi-lagi lau budak asrama!
bukan ape. asrama kan. junior plak tu.
aktiviti banyak. biler malam time prep mestila letih!
bilernye nak wat sekolah kan? kan?
hihi. alasan memang banyak! =P
okeh, berbalik pada spotcheck tu kan.
biler dah kantoi.
memang sedap jelakan hukuman yang menanti!
antaranya. kena jemur tengah panas sambil berdiri atas kerusi kat luar blok!
perggghhh. malu jangan cakapla kan.
sib bek la blok kitorang terpinggir.
takdela ramai sangat yang tau.
selain tu, ade jalan itik, lari keliling padang and banyakla lagik.
macam-macam adaaa! huhu..

biler flashback balik camni kan.
rasa nak tergelak jek ngan perangai buruk dulu kala. hihi.
tapi Alhamdullilah.
setelah berliku-liku and berbagai rintangan kami sekelas hadapi,
kami dapat hasilnya!
time SPM untuk Prinsip Perakaunan aku dapat A1!. hehe!
saje nak gitau. bangga siot!
subjek nombor tu aku dapat A1. memang incredible!
actually, half of the class dapat A1 and 100% lulus tuk subjek tu.

so, bagi aku cikgu ni memang memberi kesan dalam hidup aku.
sebabkan kegarangan die tula yang dah menjadikan aku manusia!
aku syukur sangat sebab berpeluang untuk menjadi salah sorang anak murid die.

THANK YOU SO MUCH CIKGU!!

last but not least,
our classphoto wif cikgu bb! enjoy!

Class of 2004 - 5PPN

2 comments:

♥ Cik Cha said...

hahahahahahaha..
perghhh ni spesel entry utk cikgu bb la jat.. kau kene tukar title.. muahahaha.. siyes kan jatt...
cikgu bb byk bg kesan kat hidup kita.. a lot of thing... aku takkan lupa dia jat... kau igt lagi hukuman mase typing? dgn pembaris die ketuk tgn kte? hahahaha....

thank GOD kita semua berjaya buat paper akaun tu kan...
bila tjk sijil SPM.. Org kagum tau jat... akaun dpt A1... HAHAHAHAHa...

we will miss u cikgu....

gadez said...

ai A1 jugaksss..haha

ak da wish cikgu aritu..u all wish tak?